Status ; I just don’t want to love you a little, I just want to love more
Beautiful Flowers
Tips Of Natural Beauty
Thursday, April 26, 2012 | 2:50 AM | 0 Rain[s]
1. cantik semulajadi senyum .itulah awek muda yang semulajadi :) 2. dapatkan kulit kuning/cerah korang kena ada asam jawa dan tepung jagung . korang campurkan asam jawa dengan tepung tadi tuh biar sebati . korang agak-agak lah banyak mana korang nak . pastu korang lumurkan campuran tersebut dekat kulit korang ( better kat badan je ok ) . kalau kat muka , tak try lagi. kalau dah rasa kering , baru basuh  3. langsing semulajadi senang tips nie. korang just minum air suam sebanyak 7kali sehari . jangan minum air sejuk kalau taknak perut korang buncit. perut korang akan sentiasa kempis dan langsing tanpa sebarang ubat . insyallah  4. perut kempis pasal perut lagi nie  yang ni mesti korang dah biasa amalkan , iaitu korang jangan makan berselang seli dengan air . korang minum air seteguk dahulu sebelum makan better korang jangan minum eh, kecuali tercekik. selepas makan , baru minum air pulak ok . 5. lembutkan rambut rambut adalah mahkota kedua wanita ! jadi jagalah rambut macam korang jaga mahkota perrtama korang tuuu . ehemm , harap korang faham . hehe , ok , korang buatkan air teh ( jangan ada gula pulak , nanti bersemut pulak rambut korang . hehe ) . korang jangan minum pulak. korang biarkan air teh tuh sehingga ia suam . masa nak mandi , korang mandikanlah rambut korang dengan air teh suam tuh . pastu bilaskan dengan air mandian biasa  6. dapatkan body shape ( perut ) selalu amal slepas tidur / sebelum mandi . korang baring diatas katil/tilam/mana2 lah . korang takupkan kedua tapak tangan korang then letak dibelakang kepala korang . pastu korang bangkit tubi sebanyak 13kali for better *biar korang sangkutkan sedikit hujung kaki korang kat mana2 untuk proses memudahkan bangkit tubi* . tapi jangan runsing kalau selepas buat , korang rasa pening dan nak termuntah . sebab memang macam tu kalau tak biasa buat. 7. muluskan kulit muka selepas korang buat air teh tuh , korang jangan buang ampas dia ! ia banyak menfaat . korang ambil ampas teh , korang gosokkan pada muka . for sure kulit muka korang sentiasa mulus . 8. lembutkan muka/hindar dpd jerawat hanya mengguna timun , kulit muka korang akan sentiasa lembut/hindar dpd jerawat ! korang potong timun tuh , korang letak atas muka korang . buat macam pakai mask . masker timun  9. haluskan/cantikkan wajah ada madu ? bukan hanya dimakan , malah dijadikan bahan untuk mencantikkan muka . okeyy . korang ambil madu . macam biasa , korang sapu kat raut muka korang . masker madu  10. haluskan wajah korang ambil 4 buah carrot dan 5 sendok madu . korang blender carrot dan campurkan dengan madu . then korang oleskan pada muka korang selama 10-15 minit . kemudian , bilas dengan air  11. segarkan muka dengan masker epal Kupas sebuah apel besar lalu rebus epal agar epal menjadi lembut. setelah mendidih angkat dan bairkan ia sejuk sedikit , tambahkan madu sebanyak 5 sendok teh, aduk hingga benar-benar tercampur. pastu korang oleskan pada muka seperti masker :) bairkan selama 10minit ok . pastu bilas lah dengan air biasa . 12. segarkan rambut korang campurkan 2 sendok madu dengan 3 sendok minyak zaitun . korang ramas kat kepala korang . bila sudah 10-15 minit , korang keringkan dengan tuala . bukan digosok, tapi ditepuk ok . 13. lebatkan/cantikkan rambut korang ambil beberapa daun lidah buaya . korang buang daun ditepinya , then korang belah dua biar nampak lendirnya . korang basahkan rambut korang dengan air ( better hotter water ) . korang usapkan lendir lidah buaya diatas rambut korang . picit kepala korang selama 15 minit , then korang bilas dengan air . 14. lebatkan bulu kening/bulu mata ambil daun lidah buaya . belahkan daun tersebut sehingg lendirnya keluar . then , korang sapukan lendir tuh kat bulu kening dan bulu mata korang tau tau . 15. buang jeragat/mana2 kotoran pada muka selepas korang makan pisang , korang jangan buang kulit pisang ! please :| sebab kulit pisang banyak faedahnya . korang oleskan kulit pisang dari bawahnya ke raut muka korang . tunggu sehingga ia kering , pastu korang bilas dengan air . 16. hilangkan blackhead kat hidung korang ambil putih telur . then korang celupkan sehelai tisu , rendam dalam putih telur tuh . tisu tuh korang buat lah bentuk sikit ( empat segi tepat ) . then , korang letakkan tisu yang bercampur dengan putih telur tadi letak atas hidung/muka korang . tunggu sehingga ia kering , baru bilas muka dengan air ! 17. tips hilangkan kesan hitam bawah mata korang potong sebiji timun tapi korang ambil dua potong je . thenn korang letak atas mata korang ( baring ) . korang boleh buat tips nih sambil korang menenangkan fikiran korang (: 18. tegangkan kulit muka korang guna sebijik telur . ambil putih telur tuh . korang sapukan putihtelur tuh kat muka korang . memang lah agak 'sedap' baunya , haha . tapi korang nak cantik tak nim ? ok . biarkan 20minit , then basuh muka korang dengan air bersih (: 19. lesung pipit haa , pasti ada yang tak percaya bukan ? saya pun taktau , tapi saya dah buat sekali . memang menjadi weh ! tapi tak nampak sangat , so buatlah banyak kali  saya hanya berkongsi ok . korang keluar rumah , korang ambil daun betik tua . then korang tumbuk daun tersebut sehinga lumat , biar keluar air dia . sedikit pun jadilah . pastu korang perahkan air dia sehingga daun betik jadi kering , thenn korang ambil ampas daun tuh . korang sapu kat mana2 tempat sekitar bibir yang korang nak . selamat mencuba !  20. licinkan / merahkan bibir korang ambil merjerin dan sapukan pada bibir korang sebelum tidur ( better ) . senang kann ? tapi buat selalu lah kalau nak hasil yang terbaik . 21. licinkan bibir korang ambil madu dan cilitkan pada bibir korang sebelum tidur . tu aje  copy from http://rosewany.blogspot.com/ dan telah diubahsuai oleh sendiri :)

Bonjour
You've Stuck


Welcome to My blog. I hope you +Follow me. Cick here to exit. Replace this Welcome Note with your's.
italic underline bold Link

Old Post | New Post